· Gece Yarısı · Bekleniyorsunuz  · . · Kitaplarım · İMZA GÜNÜME BEKLENİYORSUNUZ... 
Giriş | Kayıt
                
   ÇIKIŞ YAP

Anasayfa

Ziyaretçi Defteri

Haber Başlıkları

Fotoğraf galerisi

Haftanın Şiiri

Oku Yaz ( Forum)

ŞİİRLER

İstatistikler

Faydalı Linkler

Görüşleriniz

Kontrol paneliniz


 
 
 Kanatlı Karınca - Yazan Ve Okuyan: Serdar Yıldırım
 
 Zavallı Çoban
 Cesur Genç İle İyilik Prensi
 Baba Koç İle Kızıl Kurt
 Sepetçi İle Zengin Adam
 Karagöz İle Hacivat Hikayeleri
 Timsah Kıkı İle Hacer

Mazlum Zengin Web Sitesi Forums

Kose Yazilari

Cafer TEMİZ
Fetvacı (Şiir)


Lamia CANAY
Türkiye Nereye?


Mazlum Zengin
Camsız Pencereler (Hikâye)


Seher DUMAN
Piknik Provası


Serhan BİLGEN
Arguvan candır, Arguvan canandır

Pazartesi1573
Salı2144
Çarşamba1928
Perşembe1260
Cuma1647
Cumartesi1991
Pazar2048
Toplam:3340621
En Çok:4412

Bu bölümde Dostların yeni çıkan kitapları tanıtılacaktır.* Şiir Harmanı - Mazlum Zengin * Ağıttan Umuda - Mazlum Zengin * Çal Gayri - Aliye Budak * Varsın Burkulan yüreğim olsun - Aliye Budak

ANTOLOJİ ARŞİVİM

Mazlum Zengin Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Anadolu Halklari ve Ermeni Katliami!
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Anadolu Halklari ve Ermeni Katliami!

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Mazlum Zengin Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> HİKAYELER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Dalli
Newbie
Newbie


Kayıt: Feb 18, 2009
Mesajlar: 4

MesajTarih: Cum Şub 20, 2009 6:13 pm    Mesaj konusu: Anadolu Halklari ve Ermeni Katliami! Alıntıyla Cevap Ver

Anadolu halklari ve Ermeni katliami!

Ermeniler de Kürtler gibi Anadolu,nun yerli halklaridir. Türkler Orta Asya,dan cikip Anadolu.ya dogru yol aldiklarinda ve Dogu Anadolu kentlerine girmek icin Bizans Imparatorlugu ile savaslara tutustuklarinda, bu gölgede Ermeniler ve Kürtler birlikte yasamaktaydilar. Selcuklu Türklerinin Bizans ordularini yenilgiye ugratdiklariyla gölgeye yerlesen Türkler, bu iki halk kendilerine baglamak icin cesitli saldirilar gerceklestirmekle birlikte, onlari tümüyle yok etme ya da sürme politikasi izlemediler. Bu politika önemli oranda Osmanli Imparatorlugu döneminde de devam etti. Kürtler, bölgelerinde kendi Emir ve Beyliklerinin yönetimide bulunmalarina karsin, Osmanliya vergi ve asker vererek yasamlarini bin türlü zorlukla sürdürmeye calisirken: Ermeniler, sanatkarlik ve zanaatkarliklari ile Osmanli kültüründe önemli rol oynadilar ve Osmanli yöneticilerinin yaninda yer aldilar. Iclerinde en taninmisi Mimar Sinan olan pek cok ermeni ustasi, Anadolu,nun imarinda belirleyici rol oynadilar.
Ancak, kapitalizmle birlikte, burjuvazinin pazar talebi ve kavgasinin gündeme gelmesi, baska etkilerinin yaninda ulusal bogazlasma ve catismalarida gündeme getirdi. Daha önce din adina ve kral icin yapilan savaslarin yerini, onlarin henüz son bulmadigi ama esas olarak ulus adina ve Kapitalizmin gelismesiyle. Batiya göre daha geri olan Osmanli devleti, zayiflamaya ve güc kaybetmeye basladiktan sonra. Batili sömürgeci kapitalizt devletlerin göz koydugu bir pazar haline daha fazla geldi. Osmanli, bu dönemde, bir taraftan Kuzey Afrika ve Avrupada,da toprak kaybederken, diger taraftan topraklari icinde ulusal ayaklanmalara sahne oldu. Osmanli topraklarinda da kapitalizmin önce batida gelismesi, ulusal ayaklanmalarin batidan baslamasinin nedenidir. Yunan ve Bulgar ayaklanmalari ve bunlardan güc alan Arnavut ayaklanmasi ulusal ayaklanmalardir.
Osmanli topraklarindaki ulusal topluluklar olarak, Rumlarin, Ermenilerin ve Kürtlerin durumu, Yunan ve Bulgarlardan farkliydi. Kürtler, Yunan ve Bulgarlar gibi, belirli bir toprak üzerinde toplu yasadiklari halde, bu gölgede kapitalizmin o dönemlerde gelismemis olmasi, ulusal baskaldiri üzerinde etkili olmakta ve geciktirici bir rol oynamaktaydi.
Rumlar ve Ermeniler ise Anadolu,da belirli bir bölgede yogunlasmaktan cok, diger etnik gruplardan halklarla birlikte, ic ice ve denebilir ki daha daginik bicimde yasamaktaydilar. Ermenilerin Dogu ve Kuzeydogu, Rumlarin ise Bati Anadolu,da belli bir yoginlugu söz konusu olsa da, durumlari Yunanistan, Bulgaristan, Misir, Libya, Arabistan vb farklidir. Üstelik Osmanli,nin son günlerine gelindiginde, ekonominin önemli mevzilerinde de Ermeniler, Rumlar ve Yahudiler bulunmaktadir.
Osmanli aydinlari, özellikle Osmanli ordusu icindeki subaylar icinde Bati,dan etkilenerek filizlenen milliyetcilik, önce Osmanli milliyetciligi olarak gelisirken, daha sonra, Türk milliyetciligi olarak boy atmistir. Osmanli,nin cölüse yöneldigi kosullarda Osmanligin cözüm olusturamadigi ortaya ciktikca, egemen gücler icinde Türk milliyetciligi ve Türklük baskin hale geldi.
Ermeniler, Birinci Dünya Savasi sirasinda Ruslarla isbirligi yaptiklari gerekcesi ile, Osmanli yönetiminde bulunan Ittihat ve Terakki Partisi tarafindan, yasadiklari topraklari terke zorlanmislar ve bu sirada gerceklesen saldirilarla ve sürgün yollarinda yüz binlercesi yasamini yitirmistir. Bu katliam sirasinda ölenlerin sayisina dair kesin bir kanit bulunmamakla birlikte 300 bin ile 800 bin arasinda (bazi Ermeni kaynaklari bunu 1 milyon 300 bine kadar cikarmaktadir) insanin öldügü ileri sürülmektedir. Yabanci güclerle isbirligi iddiasi Rumlar icin de ileri sürülmüs ve sonraki yillarda Yunanistan,daki Türklerle karsilikli yer degistirmeleri kararlastirilarak bulunduklari topraklari terke zorlanmistir.
1914 – 1918 Birinci Dünya Savasi henüz baslamadan. Osmanli Imparatorlugu,nu Rusya,ya karsi savasa sürüklemek isteyen Alman emperyalizmi, genaral Von Moltke,yi Istanbul,a göndermis ve Molte, savasin kazanilmasi icin´´Ruslarla isbirligi ihtimali olan Ermenilerin cezalandirmasi icin acik bir kiskirticiliktan öte bizzat zorlamada bulunmustur. Bu dönemde. Osmanli padisahinin uyguladigi politikalarin da etkisiyle bazi Ermeni grup ve cetecileri, Rusya,nin yaninda yer almislardir. Ancak bu tüm Ermenilerin tutumu olmaktan uzaktir. Silahli gruplar olusturup Türk ve Kürt köylerine saldiran bazi Ermeniler olmustur: amayüz binlerce Ermeni böyle bir eylem icinde degildi. Ayni bicimde, isgalci Yunan ordusuna katilan, isbirlikcilerle isbirligi yapan ve Türk köylerine saldiran Rumlar da olmustur: ama yine yüz binlerce Rum bu eylemlere katilmamistir. Buna ragmen,ittihat terakki ve Türk milliyetciligi, Ermeni ve Rum cetelerini, Anadolu,yu Ermeni ve Rumlardan temizlemek icin firsat bilmistir.
Buradan sunuda hatirlatmaktan yarar var. Yanilmiyorsam nasilki bizim ulus icinden gelisen milliyetcilik baskalari icinde gecerli yane Ermeniler icinde. 1912 yillarindan Fransa Kapitalistleri veya devleti Fasist bir Parti kurduruyor, Ermenilere bu Partini adi ise Daznak Partisi,. Bu Parti, Anadoludaki bazi Ermeni genclerini silahlandirdigida bir gercek, Bu silahli gencler bazi Türk ve Kürt köylerine baskinda yapiyorlar. Ama Ittihat Terakkicileri ve Osmanli ordusu bu silahli genclere yönelik degilde sivil Ermenileri hedef alarak gerisilen bir katliama geriyor.
1915´te yasananlar üzerinden 100 yil gecmesine karsin bugün hala ülkeler arasi iliskilerde kulaniliyorsa bunun en önemli nedeni, emperyalist büyük güclerin bu sorunlari istismar ederek egemenliklerini güclendirmek istemeleri ve o gün zulme ugramis halklarin acisini bugünkü cikarlarina alet etmeleridir. Bu, Ermeni katliami ve bu sorunun Türkiye ile iliskilerin bir unsuru olarak kulanilmasi bakimindan da geserlidir. Kuskusuz, Ittihat ve Terakki hükümetinin yaptigi katliam, o gün ya da bugün, onaylanamaz. Bukatliamin, halklarin kitleler halinde kirimina yol acan vahsetin, büyük tarihsel haksizligin sorumlu tutulamayacagi da kesindir. Bütün bir halk suclanamaz. Soykirim,katliam ya da baska, bunu gercekertiren ittihat ve Terakki iktidaridir. Egemen burjuvazidir. Cok sayida Ermeni,nin komsulari Türk emekcileri tarafindan tehcirden oldugu kadar öldürülmekten de kurtarildigi bir gercektir. Halklar, burjuva egemenler tarafindan kiskirtilmadigi ve yönlendirilmedigi süre, etnik, dinsel ayrim gözetmeden bir arada yasarlar, yasamislardir, yasayabildiklerini kanitlamislardir. Halklari ulusal bogazlasmalara sürenler, onlarin esit haklara sahip olarak birlikte yasamalarinin kosullarini ortadan kaldiran gericilerdir. Tipki simdi Kürt ve Türk emekcilerinin ayni fabrikada, ayni isyerinde, ayni mahallede birlikte calisip birlikte yasadigi, sevinci ve kederi paylastigi gibi . 1915´te de Ermeni, Rum, Kürt ve Türk emekcileri birlikte, bir arada yasamislardir Bugün hala ve hemen herkesin dedesi, ninesinin anilarinda bir Rum komsusundan, bir Ermeni ustadan söz etmeyi sürdürmeleri bunun en önemli kanitidir. Evet,Ermenile tarihsel bir haksizliga ugramislardir. Geri gönülemiyecegine göre, önemli olan bugündür.iki halk, iki ulus arasindanki bugünkü iliskiler ve bu iliskilerin hakca, esitce ve karsilikli saygiya dayali olarak düzenlenmesidir.
Ancak, bugün Ermeni sorunu, 1915´te soykirimin olup olmamasi degildir. Bugün, sorun emperyalistlerin karismasiyla onlarin cikarlarinin aleti haline getirilmistir. Bu sorun yalnizca Tükiye ile iliskiler yönünden degil. Ermenilerin duygularinin istismari yönünden de kulanilmaktadir. Milli mücadelemiz yazarina , Yaziyi okudum ve de cok tiskindim nedenine gelince buram buram yazidan milliyetcilik yapilmis,yazar bir sürüde kaynak göstererek okuyucularin bir nevi kafalarini karistirmak amaciyla, yazarin verdigi kaynaklain tümüde Türkiye halklari tarafindan biliniyor bu kaynaklar .
Not: Bu yaziyi okuyanlardan özür delerim nedeki bu yaziyi benden Türkce Word olmadigindan Almanca Word,dan yazdim,Okuyucularin dikatina.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
27gungor
Newbie
Newbie


Kayıt: Feb 05, 2009
Mesajlar: 24

MesajTarih: Pts Mar 02, 2009 6:50 pm    Mesaj konusu: ALET OLAN MİLLİYETÇİLER HALEN MEVCUT Alıntıyla Cevap Ver

Günümüzde halen emperyalist güçlerin çıkarları doğrultusunda ermenilere düşmanca tavır içinde olan milliyetçi faşistler mevcuttur.Bu ırkçı tavırdan dolayı ermeni olduğunu gizleyen vatandaşlarımız vardır.
Hiç fazla uzağa yorulmaya gerek yok,Hrant Dink,Faşistlerce hedef gösterildiginden dolayı,alçakça katledilmiştir.Katledişi aydın oluşundan öte ermeni oluşunun etkisi daha fazladır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Mazlum Zengin Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> HİKAYELER Tüm zamanlar GMT +10 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2006) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.