· Gece Yarısı · Bekleniyorsunuz  · . · Kitaplarım · İMZA GÜNÜME BEKLENİYORSUNUZ... 
Giriş | Kayıt
                
   ÇIKIŞ YAP

Anasayfa

Ziyaretçi Defteri

Haber Başlıkları

Fotoğraf galerisi

Haftanın Şiiri

Oku Yaz ( Forum)

ŞİİRLER

İstatistikler

Faydalı Linkler

Görüşleriniz

Kontrol paneliniz


 
 
 Kanatlı Karınca - Yazan Ve Okuyan: Serdar Yıldırım
 
 Zavallı Çoban
 Cesur Genç İle İyilik Prensi
 Baba Koç İle Kızıl Kurt
 Sepetçi İle Zengin Adam
 Karagöz İle Hacivat Hikayeleri
 Timsah Kıkı İle Hacer

Mazlum Zengin Web Sitesi Forums

Kose Yazilari

Cafer TEMİZ
Fetvacı (Şiir)


Lamia CANAY
Türkiye Nereye?


Mazlum Zengin
Camsız Pencereler (Hikâye)


Seher DUMAN
Piknik Provası


Serhan BİLGEN
Arguvan candır, Arguvan canandır

Pazartesi1573
Salı2144
Çarşamba1928
Perşembe2196
Cuma1313
Cumartesi1991
Pazar2048
Toplam:3342870
En Çok:4412

Bu bölümde Dostların yeni çıkan kitapları tanıtılacaktır.* Şiir Harmanı - Mazlum Zengin * Ağıttan Umuda - Mazlum Zengin * Çal Gayri - Aliye Budak * Varsın Burkulan yüreğim olsun - Aliye Budak

ANTOLOJİ ARŞİVİM

Mazlum Zengin Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Dünyadan yasayan tüm canlilarin ortak malidir su…
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Dünyadan yasayan tüm canlilarin ortak malidir su…

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Mazlum Zengin Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> HİKAYELER
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Dalli
Newbie
Newbie


Kayıt: Feb 18, 2009
Mesajlar: 4

MesajTarih: Cum Mar 06, 2009 5:20 pm    Mesaj konusu: Dünyadan yasayan tüm canlilarin ortak malidir su… Alıntıyla Cevap Ver

Dünyadan yasayan tüm canlilarin ortak malidir su…
Genelide su Dünya halklarina ait olmasina ragmen, Günümüzde büyük Kapitalist ve tekeller nasilki yer alti, yer üstü kaymaklarini ele gecirdigi gibi saglik,egitim ve suyuda ele gecirmek istiyor.
Bilindigi gibi yakin tarihde Dünya tekelleri ve Emperyalist kurum ve kuruluslarinin Istanbulda su platvorum altinda bir araya gelecekler, bu toplantidan Dünya ganimetini nasil paylasilacaginin hesabini yapacaklar vanpirler.
Dünya halklarinin olan sular gerek tatli ve ya tuzlu suda dahi olmakla birlikte, Okyanuslar,Denizler,Irmaklar,Dereler,Kaynaklar vs vs bütün halklara ait ve bir haktir. Günümüzde iki Devlet, iki sehir , kasaba ve ya köyleri bir birine karsi düsmanlastira biliyor su. Ileriye gitmeye gerek yok bundan daha 10 yil öncesine bakalim . Terör gerekcesiyle komsumuz olan süryeyi su ile tehtit etdik, Süryeye giden suyun kaynagi olan Türkiyede bulundugunda dolayi gerekirse bu suyun önüne bir degil 10 baraj insa ederiz gibi.
Düsünelimki tüm sular Kapitalisterin eline gecti, ileriden ne gibi sonuclar dogurur.Acik bir denizde, denize girmek istediniz giremezsiniz nedenmi gireceginiz deniz halkin degil bir Kapitalistindir. Dere suyundan bir ciftci tarlasindaki ekinini sulayacak ciftci tarlasindaki ekinini sulayamiyacak , dereden akan su bir Kapitaliste aitdir.Kaynaktan gerek insane gerekse hayvan su icmek istedi, ice bilmesi icin kaynaga sahip olanin izni olmasi gerekmektedir.Tarim icin sulama yapan bir kanali düsünelim,Kanala sahip olan sahis istedigi ciftciye verir istemedigi ciftciye suyu vermez.
Kapitalistlerde medet beklenemez,nedenmi Tüm Kapitalistlerin Dini, Dili, Mesebi ve Ulusu olmaz . Tüm Kapitalistlerin Dinde, Dilide, Mesebide ve Ulusuda karidir,Parasina nasil para kazandirir hesabini yapar.Ciftcinin tarlasindaki ekini kurumus, Insan ve diger canlilar susuz kalmis, Otlar, Agaclar ve cesitli organik bitkiler susuzluktan ölmüs Kapitalistin ügründa olmaz.
Tüm Dünya Kentlerini yöneten, yöneticilerine bakalim, Kentlere getirilen sularin masrafi kentlerden yasiyan insanlarin ceblerinde cikiyor. Kentlere getirilen sular Kapitalist sistemin yöneticileri eliyle tekrar kent insanlarinda kulandigi suyun metre kupune göre para almaktadirlar.Türkiyenin egesinin bir kücük kentinden, Bu sistemin carkina comak sokan bir halkci kent yöneticici suyu cok az bir miktar para ile kent insanlarina verdigi icin, Kapitalistler ve bunlarin yöneticileri tarafindan bu halkci kent yöneticisini mahkeneye verdiler.
Tüm isci, aydin vs vs tüm emekcileri bekleyen 29 Mart yerel secimler var. Tüm Emekciler bu secimlerden halkci kent yöneticilerine agirlik vermeli.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Mazlum Zengin Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> HİKAYELER Tüm zamanlar GMT +10 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2006) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.